drivee

drivee

HJÆLPECENTER

Vi vil gøre Danmak grønnere

Docly

‘Hold-vågen’ tilstand

Estimeret læsning: 2 minutter 762 visninger

Hvordan virker udsat opladning? 

Med udsat opladning/timer-funktion kan man udsætte sin opladning til et givent tidspunkt. Der opstår dog et mindre problem når elbilen skal holdes vågen i det specifikke tidsrum indtil opladningen er tiltænkt at gå igang. Mange elbiler går i dvale efter et par minutter, såfremt der ikke bliver tilført noget strøm til batteriet. Derfor kræves det, at en såkaldt ‘hold-vågen’ funktion er aktiveret. 

For at bilen holdes vågen skal der tilføres en mindre konstant strøm til elbilen i ‘hold-vågen’ perioden, hvor der er en forsinket start af opladningen. Årsagen er, at nogle køretøjer kræver minimum 6A (ældre modeller fra 2012-2013 op til 2018-2019) for at blive holdt vågen, mens nyere modeller som Mercedes EQS, Porsche Taycan osv. kræver op til 9-10A endda 12A.

Derfor vil man opleve, at opladningen går igang med det samme, selvom man har indstillet en udsat opladning, men man skal dog bemærke, at opladningen foregår med en mindre hastighed undervejs i ‘hold-vågen’ perioden. 

Hvis man ikke ønsker at benytte udsat opladning fra appen, så kan man altid benytte elbilens indbyggede timer-funktion og blot starte opladningen som normalt i drivee appen. Herefter vil elbilen styre opladningen og vågne op når opladningen skal aktiveres.