Aktuel driftstatus

Forfatter: Kristoffer 1230 visninger

Sidst opdateret: 27.04.2022

Fejl på SMART-opladning med easee ladeboksen

Det er ikke muligt at benytte smart-opladning med easee ladeboksen. Fejlen skyldes den måde hvorpå vores system kommunikerer med ladeboksen på via OCPP protokollen. Vi arbejder på en løsning i samarbejde med easee, men det kræver, at de udvider deres OCPP-software til at understøtte flere funktioner i den internationale protokol.

Vores backend-system har en såkaldt hold “vågen-tilstand” for at holde bilen vågen fra ladekablet er tilkoblet (statusmeddelelse “forbereder”), indtil den faktisk begynder at oplade (efter et par timer afhængigt af planen for opladning “Oplader”).

Vi benytter den såkaldte “Opladning ved lav effekt” opladningsfunktion, hvor vores system under status “Forbereder” sender SMART opladningsprofil med et formål – dette kaldes en “TxProfile”. Strømgrænsen er sat til 6A for at holde bilen vågen.

Med en tidsplan for opladning fra kl. 22:00, hvor en elbil tilsluttes kl. 18:00, sendes der en smart-opladningsprofil med en grænse på 6A fra 18:00 til 22:00, og kl. 22:00 vil en ny profil blive sendt med maksimal effekt for at oplade køretøjet.

Vi har desværre bemærket, at softwaren i easee ladeboksen ikke følger disse kommandoer, og det skaber problemer med vores timer-funktion, som ikke virker i øjeblikket.

Løsning – benyt elbilens egen timer-funktion

BEMÆRK! Vi anbefaler altid, at du benytter den interne timer-funktion i elbilen såfremt dette er muligt. På den måde styrer elbilen selv hvornår den skal modtage strøm, og der opstår ikke et problem i forhold til at holde bilen “vågen”.

Easee arbejder på en løsning, og har udskudt udviklingen af funktionerne op til flere gange. Vi yderligere afventer svar fra dem.

De skriver bl.a. d. 21.03.2022: “Regarding our development, we are reengineering our OCPP engine and this means we will have a more responsive and fast system very soon. We also have a new FW that is going out to chargers soon that will support stacking and this means the cloud team will be able to add TxProfile to OCPP in due course.”