Variabel tariff forklaring

Forfatter: Kristoffer 14 visninger

En tariff der følger strømpriserne på timebasis

I Danmark bliver de rå strømpriser opdateret én gang i døgnet for de næste 24-timer. Denne opdatering sker omkring kl.13.00 hver dag, og prisfastsætter derfor priserne 24-timer fremad. Det er blot den rå strømpris uden afgifter og gebyrer som opdateres, og disse kan vi bruge i en funktion kaldet “Variabel tariff”.

Hvordan virker funktionen?

Når en opladningssession begynder, bliver alle tarif- og elprisrelaterede data snapshottet (klonet) og brugt til prisberegning under hele sessionens varighed. Ændringer/opdateringer i den oprindelige elpris bør ikke påvirke allerede kørende sessioner.

Prisen vil blive valgt baseret på den aktuelle time – for eksempel, hvis sessionen starter i dag kl. 00.00 og passerer 23.59-mærket – vil prisen være baseret på næste tidsrum i dette tilfælde 00.00 – 01.00 fra næste dag.

Såfremt en opladningssession fortsætter henover kl. 13:00 hvor strømpriserne opdateret på elbørsen, så vil opladningssessionen stadigvæk tage udgangspunkt i strømpriserne som var gældende, da opladningssessionen blev påbegyndt. Der vil derfor kunne opleves en mindre difference, da opladningssessionens varighed, passerer opdateringstidspunktet for elbørsen.